Sofia Goldknight - Erövringen av Tronen!

Music inspiration: Kings and queens - 30 seconds to mars and Basket case - Green day!

Himmlen är lika klarblå som en blå opal. Skimrande och helt utan repor, i detta fallet saknade den blå himmelen vita kuddar av moln, istället sken en gul diamant över världen och på just den stig jag och min häst gick över.
Ashflame skrittade på vägen framför oss utan att strudsa runt och fjanta sig som det brukade se ut när vi är ute och rider, han valde istället att ta det lugnt. Förmodligen var det värmen som satte stopp för han, vilket var skönt, efter en dag som denna önskade jag inget annat än att allt skulle gå felfritt och det var det som det gjorde just nu.
Vi hade lämnat stranden bakom oss och skrittade på vägen uppför den branta backen mot Vingården där jag hade min häst stallad. Om jag kunde ha fått bott på Vingården jag med som alla andra, men jag flyttade väl in vid minsta tänkbara tillfälle och fick söka efter ett boende utanför Vingården och det blev Silverglade byn där jag bodde tillsammans i ett hus med tre andra tjejer och en kille. Ett väldigt trivsamt hus.
Gult hus med vita kanter, stentrappa och staket i stål, vit ytterdörr med en svart knopp till handtag. Huset var omgiven av grönt gräs, buskar som växte vilt upp efter väggen bredvid ytterdörren och sen vilda blommor som växte som de ville på gården. Ingen av oss hade gröna fingrar och brydde oss inte om hur vi skulle sköta trädgården, vilket resulterade att vi bodde i en djungel mitt i byn.

Ashflame frustade. Jag blinkade till och vägen som låg framför oss hade förändrats. Brukade vi inte gå igenom en passage mellan två högt stående berg precis nu?
Marken låg under ett täcke av snö och vi stod plötsligt i en tättbevuxen skog. Jag var rätt säker på att det var sommar och varmt. Ashflame fortsatte skritta och sick sackade mellan träden, som om han var van att gå här.
När träden blev glesare kom vi ut på ett öppet fält och långt framför oss kunde jag se en annan by. En liten by med ett högt stående synligt slott.
Från slottet små fönster, sken det små fladdrande ljus från stearinljus. Jag drev på Asflame och han satte av i galopp över det öppna fältet. Snön yrde från hans hovar och helt plötslgit kände jag hur en mantel flaxade bakom mig. Jag sneglade bakåt och en mantel i vinrött tyg fladdrade som en flagga i en vind och istället för shorts och linne hade jag en gråaktig klänning med ett bälte i brunt skin runt midjan. Ärmarna på klänningen var breda så armarna fick mer frihet att röra sig utan att det kändes stramt och tight.
Mina fötter låg skyddade innanför mörka pälsbeklädda skor med tre centemeter lång klack. Jag var ganska säker på att jag red i min sandaler innan?

Vi närmade oss slottet.
Ashflames utrustning var också förändrad. Det svarta westerntränset han nyss haft hade ändrats till ett svart engelsk träns med äkta guldspännen. Tyglarna var i vackert svart skin och allt var väldigt välgjord. Sadeln var bomlös och väldigt bekväm att sitta i, bakvalvet och framvalvet var något förhöjt så jag inte kunde ramla av bak eller fram om något skulle hända.
Han hade även en martingal, något jag aldrig behövde ha på honom, men nu hade han det och den var bred och låg tryggt över bogen på honom. Undra vad han fick den ifrån? Red vi inte barbacka för en stund sen?
Fort kom vi in i byn och Ashflame ökade på galoppen, folket i byn bar medeltida kläder och kastade sig undan när vi hastigt flög förbi dom och upp mot slottsgården och sen uppför trapporna. Ashflames hovar slog i den enorma järnporten som öppnades upp långsamt för oss och väl inne hamnade vi i en tronsal.
En lång och öppen tronsal där facklor på väggarna fyllde upp hela tronsalen med ett rött och orangt ljus. På väggen framför oss bakom en tron hängde ett långt tyggstycke i rött och svart och på vardera sida av tronen stod det två flaggvimplar på ett stativ av stål.
Symbolen på flaggorna var två olika djur, på den gula sidan kunde jag se en stegrande hjort och på den röda sidan av flaggan stegrade sig ett lejon mot hjorten. På båda sidorna av mittengången hölls taket upp av sex enorma runda pelare. Men det som mina ögon fick upp för; var tronen.
En tron av järn. Ryggstolen vars spetsar som stod rakt upp åt både höger och vänster med några centimeters mellanrum, det såg vasst ut.
"Järntronen smides åt en kung som besegrade en arme av fiender." Rösten var len och överraskande. Bredvid mig på det rena marmorgolvet stod en kvinna i brunt långt hår, luggen var uppsatt i en knut bakom nacken och hon bar en gammeldags elegant mörklila klänning.

Jag tittade på tronen igen och försökte se vad hon menade, inget direkt större skillnad kunde jag se, än de vassa spikarna från ryggen.
Smidigt gled jag av Ashflame och tillsammans med kvinnan, gick vi fram till tronen och jag ju närmare vi kom, desto bättre förklaring fick jag.
Järntronen var gjord av svärd. Svärd efter den arme som besegrades för länge sen, fienderns svärd var ihopsmida och skapade en tron av järn.
Jag tittade på kvinnan som log och vi gick upp för två ynka strappsteg upp till tronen och mina händer rörde vid den. Den var len och kall, men inte ett dug vass som jag förväntat mig. Jag ställde mig med ryggen mot järntronen och såg ut över den enorma salen. Flamandet från facklorna fick salen att se elegant och mystiskt ut, som om jag vandrade genom en grotta, fast denna sal var i ett mycket bättre skick än en stenig grotta.
Långsamt sjönk jag ner på tronen och satt där, såg ut igen över salen och sen på kvinnan som inte yttrade ett ord till mig, bara log innan hon sen helt plötsligt tog tag om mina axlar och skakade om mig våldsamt.
"Sofia! Hör du mig!" Skrek hon åt mig och skakade mig ännu mer. Hennes ansikte förändrades från from som ett lamm till ett ursinigt lejon. Vad hände och hur visste hon vad jag hete?
Kvinnan släppte taget om mig, gick ner för trapporna och från ingenstans plockade hon upp en trähink fylld med smutsigt gammalt vatten och kastade det över mig.
Mitt skrik fyllde upp den tomma tronsalen och när jag öppnade ögonen igen, var det klubbhuset jag såg.
Framför det långa bordet stod Haley med en tom blomvas. På bordet framför mig och över mig låg blommorna utsprida och vattnet från vasen droppade ner från mig. Hur hamnade jag här?

"Är du vaken nu?" Haley ställde ifrån sig vasen tittade oroligt på mig. "Jag har följt efter dig i flera minuter och du har inte sett mig?"
"Eh.. nej?" Något förvirrad av allt som hade hänt, såg jag mig omkring i klubbhuset. Det långa bordet framför mig med stolarna, balkongerna som hölls upp av de bärrande stolparna, tavlorna som prydde de vita träväggarna, krukorna med blommorna.
Vad hände med slottet jag såg? Järntronen?
"Har du druckit ordentligt med vatten idag?" Hörde jag Haley säga.
"Jag tror inte det..." Sa jag tyst och ställde mig upp, jag hade satt mig på klubbägarens och ledarnas stol och vände mig om. En tom väg men ingen järntron.
"Att jag ska jämt behöva ha koll på dig!" Suckade hon irriterat och kastade över en halvfull vattenflaska. Jag skruvade upp korken och drack tre rejälla klumpar innan jag gav tillbaka flaskan till henne och upptäckte att Ashflame stod inne i klubbhuset också, något mindre förvånad än vad jag var.
"Vart är järntronen?" Sa jag plötsligt, för även om jag visste att allt bara var hallucinationer kunde jag inte undgå att fråga, för det var så verkligt. Haley tittade mållöst på mig och började skratta.
"Sofia...?" började hon och dolde ett skratt bakom handen när vi lämnade klubbhuset tillsammans, utan att så mycket som se oss om. Jag väntade på att hon skulle fortsätta, men det tycktes som hon var mer upptagen med att skratta åt mig än mindre fortsätta på sin mening och det smittade av sig, jag log och verkligheten hann ifatt mig och jag skrattade jag också.
Även om jag nu önskat att det var verkligt, är det rätt skönt att återkomma till den normala vardagen och hänga ihop dom som betyder mer för mig, än en hallucination om något som bara existerar i böcker.

${CommentAuthorLinkIf}

2015-07-17 kl.14:40:20

Wow! Asgrym berättelse! :D
Svar: Tack :D
Emma Shortroad

Skriv en ny kommentar







★ legg meg til som venn
Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!