Blåsljud på hjärtat - HCM!


Då var vi hemma med en orakad katt.

Kom så klart lite för tidigt till veterinären men vi kunde lämna honom där för att äta lunch under tiden och sen återkomma tillbaka för att hjälp till med rakningen.

Visade sig sen, när de ringer upp mig då jag och mamma åker tillbaka till veterinär huset, att Dooleys hade ett litet blåsljud på hjärtat som både hans veterinär och en annan hörde och de vågade inte ge honom lugnande då de inte visste vad för blåsljud det var.
Det fick bli en ny ombokad tid till den 13 mars då får vi träffa en hjärtspecialist som skulle röntga hans hjärta 😞

Varför ska all otur med katterna alltid drabba mig? 😞💔

För er som kanske undrar vad Blåsljud på Hjärtat är eller  Hypertrofisk Kardiomyopati, förkortat HCM är för något så är det:
HCM (hypertrofisk kardiomyopati) är en ärftlig sjukdom som leder till förändringar av strukturen i och tjockleken på hjärtväggarna. Sjukdomen kan leda till vänstersidig hjärtsvikt, blodproppar eller plötslig död. HCM är den vanligaste hjärtsjukdomen på katt. Sjukdomen är progressiv och finns inte där när katten är nyfödd. Hur tidigt symptomen utvecklas varierar avsevärt. Det finns inget botemedel mot sjukdomen.

 
Vi ska tillbaka den 13 Mars 08:00 så jag hoppas då att det inte är så allvarligt, Vore ju typiskt min otur att råka ut för detta :(

Skriv en ny kommentar★ legg meg til som venn
Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!